Glasbena šola Ljubljana

Glasbena šola Ljubljana je prva zasebna glasbena šola, ki se nahaja v Ljubljani. Osnovana je na pedagoškem načelu glasbenega pedagoga Edgarja Willemsa. V slovenske prostore je uspešno vnesla dva javnoveljavna programa. Od leta 2002 deluje v Ljubljani in je edina tovrstna glasbena šola v Sloveniji, poleg Glasbenega centra Do re mi.

Glasbena šola Ljubljana ima razne programe, ki so namenjeni otokom, starim od 3 do 7 let. Delo poteka v skupinah do 10 otrok. Otroci stari do 5. leta starost obiskujejo učne ure enkrat tedensko po 60 minut, tisti otroci, ki so stari od 6-7 let, pa obiskujejo učne ure po 90 minut enkrat tedensko. Za še več o programih, pa najdete na njihovi spletni strani, zato kliknite na http://willems.si. Program Glasbene vzgoje po Edgarju Willemsu je namenjen za otroke od 7. do 8. leta starosti, vključi pa se lahko, ko zaključi program Glasbenega ustvarjanja po Edgarju Willemsu. Program deluje na tem, da prepričuje otroke, da poslušajo veliko glasbenih del, pojejo, ustvarjajo in se gibajo. Program vključuje tudi pouk inštrumenta, ki poteka dvakrat tedensko, še več pa najdete na njihovi spletni strani.

glasbena šola ljubljana

Glasbena šola Ljubljana bo v soboto 18. maja 2019 imela dan odprtih vrat in vas že pričakujejo, da vam zaželijo glasbeno dobrodošlico, predstavi njihove programe, vsebino, itd. Tarmin za 4-letne otroke je ob 10.00, od 5-7 letne otroke pa ob 11.30. Najavite pa se lahko tako, da jim sporočite na natasahelenatomac@me.com. Od 18. maja dalje bo potekal vpis na njihove glasbena uvajanja. Če vas zanima kvalitetno razvijanje glasbenih sposobnosti in sodelovanje otrok z glasbeno umetnostjo se vpišite. Vse podatke imate na njihovi spletni strani.

Glasbena šola Ljubljana bo poleti med 15. in 21. julijem organizirala srečanje mladih pevcev Willems international Choir. Prav tako bo tudi mednarodni seminar Willems v znamenitem samostanu Montserrat. Prihode, odhode, kraj srečanja, nastanitev in ceno si lahko ogledate na njihovi spletni strani.

Med 1.-5. julijem 2019 bo v Piranu potekal poletni glasbeni tabor. Več informacij na njihovi spletni strani.