Marc Marquez

Marc se je rodil 17. Frebruarja 1993 v mestu Cerava v Španiji in je visok 1,68 m. Leta 2008 se je začel ukvarjati z MotoGP, do zdaj pa ima že kar 6 naslovov svetovnega prvaka. Prvič je naziv svetovnega prvaka dobil leta 2010 v razredu 125cc. Nato je 2012 postal svetovni prvak drugič, tokrat v razredu Moto2, leta 2013 pa je bil svetovni prvak v MotoGP, zatem pa še v letih 2014, 2016 in 2017. Tako je v MotoGP postal kar 4-kratni svetovni prvak. Za seboj ima 25 letni Marc kar 155 dirk in 56 zmag, na stopničkah pa je bil kar 92-krat in v skupnem dosegel 2580 točk.

25 letni prvak je v svoji preteklosti imel poškodbe očesa, zaradi česar so mu zdravniki dejali, da mogoče ne bo nikoli več vozil motocikla. Z desnim očesom je imel težave kar pet mesecev, za katerega sploh niso točno vedeli, kaj je narobe. Marc je šel nato na operacijo očesa in se je zadeva začela izboljševati. Kar so mu zdravniki omogočili je to, da je Marc lahko zopet sedel na motocikel. Seveda pa je svetovni prvak imel tudi druge poškodbe po hudih padcih motocikla.

Marc Marquez

Vozi motocikel Honda, ki je oranžne barve, njegova številka pa je 93. Marc ima enega mlajšega brata Alexa, ki sledi svojemu starejšemu bratu in dirka v razredu Moto2, dirkal pa je tudi v Moto3. V sezoni 2014 je Marc zmagal kar prvih deset dirk in kasneje še tri v isti sezoni. S tem je postal prvi zmagovalec 13 zmag v eni sezoni, njegov brat Alex pa je istega leta postal svetovni prvak v razredu Moto3. Bila sta tudi prva brata z nazivom svetovnega prvaka v isti sezoni.

Marc je leta 2016 z veliko prednostjo točk spet navdušil njegove navijače in postal svetovni prvak še na Japonski, kar pomeni 3 dirke do konca sezone. Marc je tega postal najmlajši petkratni prvak v razredu MotoGP, nato pa je v zadnji sezoni mladi dirkač zopet postal svetovni prvak. V sezoni je dosegel 6 zmag in 11 stopničk, imel pa je tudi 7 najboljših startnih pozicij, s katerimi si je prislužil tudi nagrado. Odločilna dirka je bila v Španiji, kjer sta se za naslov svetovnega prvaka borila Marc in Dovizioso. V zadnji dirki je Dovizioso padel, ter s tem podaril naslov svetovnega prvaka Marcu, bila pa je večkrat zelo napeta, saj je Marc skoraj padel v četrtem zavoju, vendar se je mojstrsko rešil in dodatno dokazal, da je res zasluženi 6-kratni svetovni prvak v MotoGP-ju.