Olivno olje in njegove zanimivosti

Mogoče vas zanima kaj novega o olivnem olju? Če vas, imam pravo rešitev. Spletni naslov http://olivno-olje.net vam ponuja, da si preberete več o olivnem olju. Naravno olivno olje je najbolj zdravilno olje na svetu in ker se je pojavilo tudi že zelo dolgo nazaj, se je to tudi veliko spremenilo. Skoraj vsako olje vsebuje 98% maščob in 2% mineralnih sestavin, katere ščitijo olje, dajo aromo olju in dajo mu tudi barvo. Pridelava olja je tudi odvisna od sorte oljk.olivno olje

Olivno olje pridobivamo iz drevesa oljka, katero spada med eno najstarejših dreves v Sloveniji. Drevo oljka se nahaja v toplejših delih Slovenije oziroma bolj natančno zlasti na jugozahodnem delu Slovenije. Olivno olje je tudi večkrat kemijsko pregledano zaradi zaščite in, da bi bilo olje najbolj kvalitetno, kot bi moralo biti. Kar pa daje olivnem olju tako občudovanje, je pa zagotovo to, da prihaja iz drevesa oljke, katero je staro in bilo najdeno že 6 tisoč let pred našim štetjem.

Olivno olje se uporablja v kuhinji, v kozmetiki in tudi za izdelavo raznih mil. Nekateri Judje in Kristjani uporabljajo olje za tradicionalne oljne svetilke. Imamo tudi več vrst oljčnega olja kot je: deviško oljčno olje, ekstra deviško oljčno olje, navadno deviško oljčno olje in še nekaj drugih. Morda se sprašujete zakaj uporabljamo oljčno olje pri kozmetiki? Dosti ljudi pravi da te oljčno olje popelje nazaj v čas. Zakaj to pravijo? Zato, ker olivno olje v sebi vsebuje podobne sestavine kot naša koža in zaradi tega ima zelo zdravile učinke za kožo. Ker oljčno olje v sebi vsebuje nenasičene maščobne kisline in tudi veliko vitaminov kateri so izjemno pomembni, da koža ne oksidira. V kozmetiki olivnemu olju pravijo tekoče zlato, ker pravijo, da je zelo dober tudi ne samo v kuhinji ampak tudi v kozmetiki. Z uživanjem olja, olje deluje proti boleznimi in malo tudi proti raku.