Športna prehrana je pomembna za športne uspehe

športna prehranaVsak športnik se zaveda, da je prehrana vir energije, zato jo je potrebno izbrati premišljeno ter skrbno. Vsak obrok naj bo načrtovan ter uravnotežen, kar boste dosegli z vnosom primernih hranil v vaše telo. Pred ter po vsaki vadbi si privoščite hranilen ter okusen obrok, ki naj vsebuje proteinsko bogate sestavine, kot so npr. ribe ter ostale vrste mesa. Seveda je proteine v telo mogoče vnesti tudi s pomočjo sestavin, ki niso živalskega izvora. Pri tem nam lahko pomagajo različne vrste fižola, izdelki iz soje, grah ter čičerika. Pripravite si lahko tudi okusen humus, s katerim boste vedno popestrili vašo jed. Vrhunska športna prehrana naj vključuje tudi različne vrste jagod, ki so bogate z antioksidanti, hkrati pa imajo zelo malo kalorij. Razen če se poslužujete visoko maščobne diete, ne pozabite na kakovostne ogljikove hidrate, kot so polnozrnate testenine ali riž. V vsak obrok vključite zelenjavo, zjutraj pa je priporočljivo uživati tudi sadje.

Ker so naporne fizične vadbe mišično zahtevne, morajo rekreativni ter profesionalni športniki poskrbeti za zadosten vnos proteinov oz. beljakovin, ki so gradniki vseh naših tkiv v telesu (med drugim tudi mišic). Športna prehrana naj poleg naravnih virov beljakovin, maščob ter vlaknin, mineralov ter vitaminom, vsak dan vključuje tudi proteinske pripravke, ki ne vsebujejo sladkorja, temveč vas le napolnijo z energijo. V naši spletni trgovini boste našli različne dodatke za boljšo zmogljivost ter hitrejšo regeneracijo mišic po vadbi, fat burnerje, s pomočjo katerih boste zvišali število porabljenih kalorij, beljakovinske ploščice ter proteinske praške, s pomočjo katerih boste izboljšali svoje splošne športne zmogljivosti ter poskrbeli za mišično obnovo.

Seveda bodo na svoj račun prišli tudi vegani, vegetarijanci ter osebe, ki ne uživajo mlečnih izdelkov. Vrhunska športna prehrana v naši trgovini vključuje tudi veganske proteinske praške, ki ne vsebujejo soje ter sestavin živalskega izvora, vseeno pa so popolnoma enakovredni ostalim praškom iz sirotke.