Tenis kot rekreativni šport primeren za vsakogar

Ker je pomlad pred vrati se marsikdo že pripravlja na razne rekreacije, saj bo tudi poletje kmalu tu. Nekateri se odločajo za šport zaradi zdravja in dobrega počutja, nekateri zaradi ljubezni do športa veliko pa je tudi takih, ki želijo le pridobiti na popolni postavi in se tako pripravljeni podati v poletje. Vsekakor je šport tudi idealen za kvalitetno preživljanje prostega časa, saj se tako sprostiš, se ukvarjaš z nečem kar ti je ljubo in tudi ogromno pripomoreš k dobremu počutju in zdravju.tenis

Vsekakor je Tenis tudi eden od bolj priljubljenih športov in idealen a tovrstno rekreacijo. Za igranje tenisa se odloča vse več ljudi, saj je zelo sprostitveni. Tenis je med drugim tudi zelo družaben šport in se zato zanj odloča vse več ljudi. Mnogi tako prosti čas preživijo ob igranju tenisa in ob enem tudi druženju s prijatelji ali pa družino. Pogosto se otroci odločajo za igranje tenisa ker ga igrajo tudi starši in jih tako prevzame, da se tudi sami odločijo za tenis.

Tenis se lahko igra v parih ali pa v skupinah. Ko ga igramo v parih je na vsaki strani mreže po eden igralec in si tako podajata žogico dokler enemu ne pade na tla. Če pa se igra v skupinah pa sta na vsaki strani mreže po dva igralca, igra se drugače imenuje tudi igra dvojic. Pri dvojicah se igralca pred začetkom igre dogovorita kdo bo spredaj in kdo zadaj in kako bosta žogico sprejemala, kajti kakor se dogovorita na začetku, tako morata igrati do konca enega seta. Zamenjata pa se lahko šele ob naslednjem setu. Tenis se igra po določenih pravilih, katera je potrebno upoštevati.

Tako kot ostali športi ima tudi tenis določeno športno opremo, ki je potrebna za igranje. Najpomembnejši pri tenisu je lopar in seveda žogica, brez njiju ne moremo igrati tenisa. Za dobro igro mora imeti lopar dobro napete strune, da se lahko žogica dobro odbija in da so tudi odboji bolj natančni. Žogice pa je potrebno menjavati skoraj pri vsaki igri, še posebej če je igra bolj ostra in če igrajo bolj izkušeni igralci, kajti po določenem času se žogica zmehča in več ni primerna za dobro igro, saj se ne odbija več kot se je na samem začetku. Priporočljivo pa je imeti tudi primerne športne copate za lažji oprijem, saj pogosto na igrišču tudi drsi. V kolikor pa se bolj resno ukvarjamo z igranjem tenisa pa je vsekakor dobrodošla tudi torba za lažji prenos celotne opreme.