Zobni aparat

Včasih je bil zobni aparat nekaj nezaželjenega, danes pa je to že nekakpna modna muha, saj ga dobi že skoraj vsak. Zobni aparat uspešno poravna zobe in odpravi zobne in čeljustne nepravilnosti, seveda pa ne poškoduje zob.  Kako pa deluje? Deluje s primerno silo, ta pa premakne zobe v željeno smer. Danes se tko odrasli kot otroci odločijo za zobni aparat.

Zobni aparat

Zobnih aparatov  je več vrst. Zobni aparat razlikujemo glede na vstavljanje, glede na to, kje in kako je aparat nameščen.

Prvi je fiksni zobni aparat je nesnemljiv, pacient pa si ga ne more sam sneti. Namesti ga lahko le ortodont, aparat pa ostane na pacientovih zobeh do konca ortodontskega zdravljenja.
Sestavljen je z nosilcev, ki pa se prilepijo na zobe. Po domače temu pravimo zvezdice ali po angleško – bracketi. Skozi te brackete pa je napeljana žica, ki pritiska nosilce na zobe. Danes obstajajo keramični zobni aparati, ki so bele barve, dajo pa učinek nevidnega zobnega aparata.

Klasični kovinski  aparat je najpogostejši in daje najboljše rezultate. So tudi manjši in manj moteči. Edina slabost je to, da je zelo opazen.
Potem obstaja samozaklepni zobni aparat. Ta vam omogoči lažje čiščenje ust, ker ni nameščenih gumic, seveda pa je zdravljenje zato malo dražje.

Brezbarvni oz beli zobni aparat je manj opazen kot kovinski in bolj učinkovit od vseh snemljivih aparatov. Beli aparat se lahko hitro zabarva, kar pa je njegova velika slabost. Brezbarvni aparat pa je dražji od kovinskega.

Aparat deluje kot modni dodatek, saj lahko popestri vaš  videz. Veliko je ljudi, ki nosijo  aparat, samo zaradi izgleda.  Aparat ima dve funkciji. Prva je uravnavanje zob, druga pa je dodatek, s katerim polepšamo oziroma popestrimo svoj nasmešek. Clarus dental center, vam nudi le najbolj kakovostne zobne aparate in pa storitve, zato njihove ponudbe ne zamudite. Njihovi ortodonti pa so le najboljši.